Comments are off for this post

Øvingshelg på Vaulali 29. september – 1. oktober 2017

I år igjen gikk øvingshelgen vår til Vaulali leirskole, og både gamle og nye korister var ivrige etter å komme i gang med nye koråret.

Det var avreise fra bystasjonen fredag, da vi i år skulle ta felles buss fra Sandnes til Vaulali. Møtetidspunktet var 1600, og bussen dro allerede 1610, da alle møtte presist!

Vi var fremme på Vaulali leirskole i 1745 tiden, og da var det utpakking på rommene, og rett ned til øvelse. Denne helgen gikk øvelsene med på å forberede oss til julekonsertene, og den fremtidige konserten med Maria Arredondo og Torstein Sødal (1. november, kl:1900.)
Koret var konsentrerte og hardtarbeidende, og fikk flere ganger kommentarer fra Liv om den usedvanlig fine klangen. Dette var positivt å høre både for nye og gamle.
Etter noen timers øvelse, var det middag, og da var det Taco på menyen. Vi sang selvfølgelig før middagen, men det ble kanskje ikke akkurat like rene toner der, som vi hadde under øvelsen. Det var nok maten som distraherte oss!
Etter middag var det opp til rommene for å gjøre oss klare til natten. Alle koristene bodde på rom der vi var 3-4 stykker sammen. Vi koste oss sammen, og mange pratet nok litt lenger enn den planlagte leggetiden.

Neste dag var det opp 0700, for å gå den årlige turen. Vi var dessverre  uheldig med været, og mange ble veldig våte da vi kom tilbake fra turen.
Til tross for dårlig vær, var det ingen klaging, og noen var til og med spreke nok til å jogge!
Etter turen var det frokost, og i år igjen bestod denne frokosten av et rikt utvalg av mat. Her var det alt fra knekkebrød til yoghurt til sjokoladepålegg. Koristene spiste godt, og alle gikk til første øvelsen gode og mette.

De neste timene bestod av øving, og her var det både gruppeøvelse og fellesøvelse. Vi var til og med så heldige at vi hadde med oss en pianist på turen, faren til en av koristene kan nemlig spille piano. Dette kom godt med når vi skulle øve i grupper.
Klokken 12.30 var igjen koristene sultne etter hardt arbeid, og da var det grøt på menyen. Dette gjorde godt, og vi var igjen mer motiverte for mer øvelse.
Det var flere vanskelige sanger, men med tålmodighet og repetisjon kom vi lenger og lenger for hver time. De nye har sklidd godt inn, og virker til å lære fort.
Etter noen timers øving, var det frukt og grønnsaker. Her kunne vi velge mellom meloner, gulrøtter, agurk og masse annet. Det var også flere dipper, som vi kunne ha til maten. Alle merker at vi bruker kroppen godt når vi synger, og derfor trenger mye påfyll av ny energi.

Da dagens øvelser var ferdig sto dagens  aktiviteter for tur. Dette er årlig tradisjon, og som alltid like kjekt. Her kunne koristene velge mellom flere forskjellige aktiviteter. Noen var også så modige at de hoppet uti det kalde vannet! Andre holdt seg heller inne og gjorde forskjellige leker der. Vi kunne dessverre ikke gjøre så mange andre aktiviteter ute på grunn av været.

Etter en stund med kjekke aktiviteter begynte også planleggingen av underholdningen som skulle foregå etter middagen.

Til middag var det grillmat som ble grillet under taket ute. Været skal ikke hindre oss i å få oss grillmat! Her kunne vi velge mellom burgere eller pølser, og flere forsynte seg to ganger.

Etter middag var det endelig tid for underholdning. Her var det flere som meldte seg på med forskjellige ting. Det var også under underholdningen at vi kunne ta frem lørdagsgodteriet og brusen vår. Det var en innholdsrik kveld med sang, pianospilling, leker, sketch og vår årlige limbo. En av koristene fylte også året, så da sang vi alle, og spiste kake etterpå. Må jo gjøre stas på de flotte koristene våre.
Etter underholdningen var det flere trøtte ansikter å se, og vi trakk oss derfor tilbake til rommene. Vi kan si oss veldig fornøyde med denne dagen, og den har nok gått overraskende fort for alle.

Søndagen var det opp 0715, for igjen å gå tur. Det var heldigvis mye bedre vær denne dagen. Etter tur var det samme gode frokost som i går, flere var nok klare for å starte dagen med en god frokost.
Etter frokost var det igjen noen timer øvelse, før vi senere på dagen fikk grønnsaker og dipp igjen. Det var like godt som dagen før det også. Alltid like kjekt med et bredt utvalg av mat, da finner alle noe de liker.
Middagen ble tidligere i dag på grunn av avreisen 1500. Menyen i dag bestod av kylling med saus og grønnsaker. Det var også is til dessert, og den ble raskt spist opp.
Vi tok felles buss hjem, og denne gangen kjørte vi via Lauvvik. I bussen var det film med Mamma Mia, og god stemning. Alle var nok mer enn fornøyde med denne helgen. Koristene var trygt hjemme igjen 16.30, etter en innholdsrik helg.

Vi har storkost oss!

Tusen takk til alle reiseledere, til Vaulali leirskole, og ikke minst en god takk til Liv og koristene som alltid står like godt på!

Tusen takk for i år, vi gleder oss allerede til neste gang!

 

Skrevet av Mathilde Jørstad (16)

Comments are closed.