Comments are off for this post

Øvingshelg på Vaulali 24-26. august 2018

Helgen 24.- 26. August dro Viva på sin årlige øvingshelg til Vaulali. Vi reiste med buss fra kulturskolen kl. 16.15 fredag ettermiddag. I bussen var det god stemning, og koristene var klare for å starte et nytt korrår. Liv sørget for at både korister, ledere og bussjåfør fikk hvert sitt eple å knaske på under bussturen.

Rundt kl. 17:45 kjørte bussen inn på parkeringsplassen til Vaulali leirskole. Alle gikk for å finne rommene sine, som vi delte med to eller tre andre. Et kvarter senere var det tid for middag, taco. Til måltidene, ble vi delt inn i fire ulike grupper som skulle sitte på samme bord. På den måten fikk vi hele tiden være sammen med forskjellige folk. Og selv om mange var veldig sultne, tok vi oss tid til å synge for maten først. Alle spiste godt, og etterpå var vi klare for en øvelse før leggetid. Vi så også en video fra Messias-konserten VIVA hadde i 2011 og som vi skal gjenta på adventskonsertene våre i desember.

 

På lørdags morgen ble vi vekket kl. 07:00 for å gå på tur. Selv om noen syntes det var litt for tidlig og hadde liten lyst til å forlate sengen, kom alle seg ut og gjennomførte turen. Det var til og med noen sprekinger som jogget! I år var vi faktisk ganske heldige med været. Det var stort sett opphold, og sola var allerede oppe da vi begynte å gå. Etter turen var det frokost, hvor vi fikk et stort utvalg av brød, knekkebrød, pålegg, og frokostblanding. Da vi var ferdige, gjorde vi oss klare for dagens første øvelse. I år øvde vi på sangene vi skal synge på Elviskonserten den 1. November, i tillegg til utdrag fra «Messias». Formiddagen besto av både fellesøvelser, gruppeøvelser, og selvfølgelig noen pauser. En av foreldrene, Robert Wilford, hjalp til under gruppeøvelsene.

Da klokka var blitt 12.30, var det igjen tid for mat. Denne gangen var det grøt på menyen. Koristene var sultne etter flere timer med øvelse, så vi spiste godt, og mange forsynte seg flere ganger. Etter lunsj begynte vi på dagens siste øvelser. Da vi var ferdige med dem, fikk vi velge mellom knekkebrød med smøreost, mye forskjellige frukt og grønnsaker, og dipp.

Siden dagens øvelser var unnagjort, fikk vi tid til forskjellige aktiviteter. Det gode været gjorde at vi kunne være mye ute. Da kunne koristene velge mellom bading, kanopadling, robåt, ballspill, eller å være på lekeplassen. I år var det mange som tok seg en dukkert. Til og med Liv hoppet uti vannet!

Så var det tid for å forberede kveldens underholdning før middag. Grillmat var på menyen akkurat som i fjor, og selv om det regnet, var det god stemning rundt bordene. Maten smakte godt, og mange satt ute lenge til tross for regnet. Kl. 19.00 var det endelig tid for underholdningen hvor vi også fikk lov til å ta fram godteriet vårt. I år var programmet innholdsrikt og variert. Mange hadde meldt seg på med sang, piano, sketsj, leker, og til og med diktopplesning! Korrådet hadde også planlagt flere leker, blant annet limbo som blir en suksess hvert år. Etter underholdning var mange rimelig trøtte etter en lang og innholdsrik dag, og vi tok kvelden kl.22.30.

Dagen etter ble vi igjen vekket kl. 07:00 for å gå på tur. Selv om det var mange trøtte ansikter å se, fikk vi også i dag gleden av å gå i fint vær. Etter litt påfyll av energi under frokosten var koristene klare for øvelse hvor vi øvde videre på det vi hadde begynt på dagen før. Flere av de nye var nå blitt litt mer komfortable i koret og sang mer ut, og dette hørtes da vi sang! Etter godt og hardt arbeid fikk vi en pause hvor mange gikk ut og trakk litt frisk luft. Da vi var ferdige med nok en øvelse, fikk vi grønnsaker og dipp. Det kjentes godt å få nytt tilskudd på energi. Så var det klart for helgas siste øvelse før vi gikk opp på rommene våre for å pakke. Før bussen kom for å hente oss, spiste vi litt lapskaus i. Kl. 14:30 var alt klartfor avreise. På bussturen hjem fikk vi igjen hvert vårt eple av Liv. Det var god stemning, men mange var nok litt slitne etter en lang øvingshelg. Bussen rullet inn på parkeringsplassen utenfor kulturskolen litt før kl.16.00.

Både korister og ledere var fornøyde med en meget vellykket øvingshelg. Vi vil gjerne gi en stor takk til Vaulali leirskole for at vi fikk lov til å komme i år igjen. Tusen takk til alle foreldre som ble med som reiseledere, og ikke minst takk til Liv og alle koristene som gjorde en kjempejobb i helga. Dette har vært en kjempefin øvingshelg. Vi er veldig takknemlige for alt vi har fått lov til å oppleve sammen med gode venner, og vi ser allerede frem til neste år!

Skrevet av Ingvild Helland, 15 år

Comments are closed.