Comments are off for this post

Øvingshelg 19. til 21. oktober 2018

Helgen 19. – 21.oktober hadde VIVA høstens 2.øvingshelg. Denne gangen på kulturskolen i Vågen.
Fredagen hadde koristene en såkalt pizza/tacoøvelse uten Liv, hjemme hos fire VIVA-familier: Eiri, Lana, Liv og Maren. Her øvde vi på sangene vi skal synge på Elvis-konserten 1.november, på LO-konferansen lørdag morgen, i tillegg til utdrag fra «Messias» som vi skal synge på adventskonsertene.
Alle koristene møtte opp der de skulle være i god tid før kl.17.30 og vi fikk pratet litt og sang for maten, før vi begynte å spise. Vi fikk servert taco/pizza og de som ville ha brus eller annen drikke hadde med seg det. Da alle var ferdige med å spise gikk vi fra bordet og begynte en liten oppvarming der vi prøvde oss frem med det vi husket fra øvelsene vi har med Liv hver mandag. Dette gikk helt greit og nå var vi klare til å synge for full hals. Vi øvde helt til klokken var 20.30 og øvelsen var full av sang, latter og litt dans. Alle koristene kom seg vel hjem og la seg tidlig for å være opplagte til konserten vi skulle ha neste dag. Men gruppen som var hos Lana var ekstra heldige: De fikk overnatte!

Kl.8.00 lørdag morgen var vi klar til øvelse på i Residence Hall hvor vi kl.9.00 sang for delegater til LO-konferansen. Dette er 2.gang vi er invitert til å synge for dem. Det ble en god blanding Elvis- og Messias-sanger, Grand Prix-låter og afrikanske sanger. Robert Wilford var med og akkompagnerte. Selv om det er uvanlig å synge så tidlig om morgenen, klang det kjempebra. Det var tydelig at publikum likte det de fikk høre. Applausen var lang og kraftig. De satte pris på den gode starten de fikk på konferansen. Etterpå gikk vi bort til kulturskolen hvor vi skulle øve frem til klokken 14.00. Øvelsen besto av fellesøvelser, gruppeøvelser og pauser. Vi øvde først på Elvis sangene i grupper før vi fikk en matpause. Etterpå gikk vi en liten tur til en lekeplass hvor vi hadde forskjellige leker før vi gikk tilbake for å øve videre. Denne turen gav alle mer energi og vi ble mer fokuserte og var klare for øving igjen. Nå var det “Messias”-sanger før vi avsluttet kl. 14.00 og var ferdige for dagen.

Søndagen var igjen alle koristene klare for en god økt med øvelse. Denne dagen sammen med gutter som tidligere har sunget i VIVA + våre to pianister som også skal være med å kore på Elvis-konserten. Guttene hadde forberedt seg godt, og øvelsen gikk som smurt. Både VIVA og «mannskoret» koste seg, og alle merket at Liv stortrivdes med guttene! Øvelsen gikk fort, så nå er vi klare for en spennende konsert!

Skrevet av: Maren Skaar Wilford 15 år og Mathilde Jørstad 17 år.

Comments are closed.