Comments are off for this post

Stemningsrapport fra øvingshelg 15. til 17. februar

Helgen 15. – 17. februar hadde VIVA årets første øvingshelg i 2019 på kulturskolen i Sandnes.

Fredagen hadde koristene en såkalt pizza/tacoøvelse uten Liv, hjemme hos tre VIVA-familier: Maria, Ingvild og Mari. Her øvde vi på sangene vi skal synge i konkurransen Golden Voices of Montserrat i Spania 23. – 28. mars.

Hjemme hos familiene ble vi servert nydelig pizza/taco. Vi tok først en liten oppvarming av det vi husket fra øvelsene til Liv før vi øvde på konkurranse-sangene som skulle være i hovedfokus denne helgen. Vi øvde helt frem til 20.30 og sangene begynte å låte veldig bra den siste halvtimen. Øvelsen vi hadde på de tre timene var full av sang, latter, prating og deilig mat, men mest av alt sang vi for full hals og var enda mer klar for øving med Liv på lørdagen etter en god natt søvn.

Lørdag klokken 10 hadde møtte vi opp på kulturskolen i Sandnes. Dagen  besto av fellesøvelser, gruppeøvelser og pauser. Da klokken ble 12.30 hadde fem korister kommet med pizzasnurrer og påsmurte rundstykker til koristene og Liv. All maten ble spist opp, helt ned til det siste påsmurte rundstykket og da var vi klare for en liten tur.

På turen delte vi inn i tre forskjellige grupper, de samme som når vi reiser til Spania. Turen inneholdt snakking om hvordan det er å være på tur med VIVA. De nye kormedlemmer stilte spørsmål. Noen grupper fikk også tid til noen leker. Klokken 13.30 var vi klare for å begynne øvelsen med Liv igjen. Denne økten varte frem til klokken 16.00 og besto av det samme som forrige økt.

Koristene møtte opp til samme tid og sted på søndag, like opplagte og klare for øving denne dagen også. Øvelsen denne dagen inneholdt samme som dagen før: fellesøvelser, gruppeøvelser og pauser. I tillegg begynte vi med litt bevegelser til sangene vi skal synge i Spania. Vi fikk pizza i matpausen. Det vi ikke klarte å spise opp gikk til kormødre som under hele øvelsen satt og sydde og ordnet på Sandnesdrakten slik at den var i orden til Spania-turen.

Etter maten var det tid for en ny tur, denne gangen gikk vi litt rundt i byen for å kjenne på hvordan det er å gå i en by i store grupper. Vi kom tilbake til samme tid, klokken 13.30, og Liv startet øvelsen igjen.

På slutten av øvingshelgen gikk sangene bare bedre og bedre og på øvelsen. Neste dag, mandag, fikk vi utdelt notene til sangene vi skal synge på masterclass i Spania.

Øvingshelgen var en god læring for alle og entusiasmen for å synge er nok høyere når vi skal synge i en konkurranse. Nå begynner vi å bli klare for en ny utenlandstur!

Maren Skaar Wilford, 15år

 

 

 

 

Comments are closed.