Comments are off for this post

Øvingshelg 8. til 10. mars 2019

Helgen 8. – 10. mars hadde VIVA siste øvingshelg i Vågenskolen før turen til Spania hvor VIVA skal delta i en konkurranse i korfestivalen “Golden Voices of Montserrat” 23. – 28. mars
Fredagen hadde koristene en såkalt pizza/tacoøvelse uten Liv fra 17.30-20.30 hjemme hos tre VIVA-familier: Anna, Filippa og Eline. Eline tilbød til og med overnatting, luksus! Vi øvde på konkurranse-sangene og en sang vi skal synge i masterclass med Josep Prats.
Først fikk vi servert herlig mat: taco hos noen og pizza hos andre . Drikke måtte vi med selv, men noen hjem stilte med vann fra springen. 🙂 Da alle var ferdige å spise kunne øvelsen begynne. Først en liten oppvarming av det vi husket fra øvelsene til Liv. Gruppen som var hos Anna prøvde forskjellige kanon-øvelser for å varme opp stemmen for å synge noen andre øvelser enn dem vi alltid har. Dette likte koristene og syntes det var en spennende og kjekk utfordring å få. Da koristene gikk hjem var alle stemme-øverne veldig imponerte av det vi hadde fått til og vi var nå klare for øving med Liv neste dag.

Klokken 10.00 lørdag morgen begynte øvingen vår på kulturskolen i Sandnes og de fleste av oss kom presist, men noen hadde rom for forbedring. Liv sa derfor at nå skulle vi øve oss på å være presise til turen og derfor var målet at alle skulle møte presist til søndagen. Øvelsen besto av fellesøvelser hvor vi både sang og gikk gjennom koreografien. Nå sitter tonene så godt at fokuset hele helgen ble på det musikalske og hvordan vi fremstår på scenen, noe som er veldig viktig for å formidle et budskap. Klokken 12.00 kom Robert for å akkompagnere “Adiemus”. Resten av sangene er a cappella. Klokken 13.00 fikk vi servert hjemmelagde pizzasnurrer som noen korister hadde bakt, både vegetar og glutenfritt var på plass. Klokken 13.30 skulle vi på tur sammen med reiselederne Janne, Anne Berit og Laura. Reiseleder for hver gruppe styrte hvor vi skulle gå. Gruppelederen gikk bakerst og passet på at alle holdt tempo og fikk med seg hvor vi skulle gå. 14.00 begynte siste økt som besto av info om program og pakkeliste. Alle fikk utlevert en turmappe med masse info. Etterpå delte vi oss inn i gruppene. Her skulle vi snakke om 19 forskjellige spørsmål som gikk ut på: hva vi gledet oss til, hvordan vi oppfører oss og generelle ting som er viktige å tenke på når man reiser i en stor gruppe. Da alle hadde snakket sammen i ca. 45 minutter oppsummerte gruppelederne Emma, Regine og Maren hva gruppen deres hadde tatt opp. Etter denne oppsummeringen hadde vi enda en time igjen. Da øvde på sangen El Testament d’Amelia, en av sangene VIVA skal synge alene på masterclass i Spania. Ca. kl.17.00 var vi ferdige og kunne gå utslitt hjem og slappe av før en litt lengre dag på søndag.

Vi møtte opp til samme tid på søndagen og hadde samme opplegget fram til matpausen 13.00. I dag fikk vi kinamat som styret hadde bestilt til oss. Alle spiste godt og var klare for en tur denne dagen også. I dag gikk vi alle i samlet flokk. Hovedreiseleder, Robert, ledet hvor vi skulle gå og alle fulgte etter han. Turen ble litt kortere denne dagen fordi vi lå litt bak skjema, men vi rakk en liten luftetur. Tilbake på skolen gikk vi i grupper for å lage sketsjer! Temaene vi fikk var forskjellig og hver gruppe skulle lage sketsj til et av temaene: bruk av lommepenger, passe på pass og boardingcard under flyturen, og oppførsel på hotellet. Dette fikk vi 45 minutter på. Etterpå viste vi dem for hverandre. Så var det tid for en liten generalprøve før konserten vi skulle ha klokken 16.30 i atelieret på Kulturskolen.
Koristene skulle da stille i kordrakt og skiftet før generalprøven begynte. Vi fikk frukt som korister hadde brakt med seg. Det var både appelsiner, pærer, druer, ananas og meloner. Vi har nok aldri vært mer forsiktige når vi spiste frukt fordi ingen flekker skulle komme på kordrakten!
Så ble det framføring av konkurransesangene for publikum. Vi fikk applaus og gode tilbakemeldinger. Programmet til konserten er nå klart, men vi kan alltid bli bedre og har to uker på det. Etter konserten var det et informasjonsmøte for alle foreldrene hvor de fikk samme informasjonen som koristene fikk på lørdag og kunne stille sine spørsmål. Gruppelederne gjorde en oppsummering av gruppesamtalene og koristene viste sketsjene. Da dette var gjort avsluttet koristene med å synge sykkelsangen som skal synges på avslutningskonserten på festivalen. Vi var ferdige rundt 17.30 og kunne gå hjem å slappe av før både skole og ny korøvelse på mandagen.

Etter denne seminar-helgen er vi alle mer klare for en tur til Spania, alle er mer forberedt og roligere for turen vi skal på. Koristene har fått møtt reiselederne som skal være med dem og vi har fått pakkelisten. Nå kan koristene bare begynne å pakke godt humør og tingene de trenger for om to uker er vi i Spania. Vi skal øve hjemme hver dag på sangene slik vi kan stråle når vi står på scenen! Alle gleder seg veldig masse og etter denne helgen klarer vi nesten ikke vente til vi reiser!

Maren Skaar Wilford, 15 år

Comments are closed.