VIVA sang i Kongeparken under Barnas festival 2019

Lørdag 25. mai møtte koristene opp i Kongeparken. Her skulle de delta på Barnas Festival som er et arrangement som har blitt arrangert av Kongeparken før. VIVA har deltatt før også og synes det var like kjekt da som nå. Koristene fikk gratis inngang og kunne være i parken gratis før og etter vi hadde sunget. Alle koristene møtte korrådslederen Maren nede ved Borggården, fordi Liv ikke kunne være med, i tillegg var det med en forelder fra styret hver dag. Klokken 1315 startet en liten oppvarming før koristene skulle synge rundt forbi i parken fra klokken 1330 til 1530 cirka. Når koristene gikk fra Borggården gikk de syngende i rekke opp til Jærgården hvor de skulle synge første gang. Opp den lange bakken sang de “bruremarsj” helt til hele koret var ganske så andpustne og gav seg når de var litt ove halvveis. Koristene stilte seg opp på en slags scene oppe på Jærgården og sang i cirka 15 minutter før de gikk ned til Borggården igjen for å synge like lenge der nede. Mellom hvert sted sang de sangene “bruremarsj” og “den glade syklisten” siden dette var sangene de klarte å både synge og gå til samtidig uten å forte eller sakke i tempo.
De gikk fra Borggården til Flo og fjære, til Bobanen, og til slutt Sætra. Fra Bobbanen til Sætra tok de uten høydeskrekk “Luftskipet” og de som ikke ble fort kvalm våget seg oppi “Helspinn” syngende. På Sætra var det en scene der de sto under et tak og fikk litt løft i sangen, siden det ikke var åpen himmel over dem. Konsertene gikk veldig bra på lørdagen og det var flere som hadde vært der fra klokken 1000 når koristene var ferdige klokken 1530 på Sætra, men fremdeles holdt flere ut til parken stengte klokken 1800. Noen fikk til og med med seg Emma Noor og Ove rocketroll sin konsert i Gjesdal Kulturhus. Når parken stengte 1800 gikk de som var igjen hjem og gjorde seg klare til ny dag på søndag.

Søndag 26. mai var koristene klare for en ny dag i Kongeparken under Barnas Festival. Programmet for dagen var helt likt lørdagen, og koristene fikk gratis inngang fra 1000-1800 denne dagen også. Koristene skulle møte Maren klokken 1315 på Borggården i dag også og hun tok seg av oppvarming og gav tonen til koristene, og tempo, som dagen før. De sang samme sangen opp bakken i dag og tok samme runde, hvor de sang 15 minutter på hvert sted og sang mellom hver plass. På søndagen tok koristene også “Helspinn”, men i tillegg sang de også i karusellen “Humla”. Når de sang i karusellene var det flere som likte det og de som styrte karusellen var veldig begeistret og imponert. Siste opptreden på Sætra gikk også veldig fint og søndagen ble like vellykket som lørdagen, gjerne mer fordi flere korister møtte opp på søndag. Sangene de sang på søndag og hadde sunget på lørdag var, “Adiemus”, “Shosholoza”, “Amavolovolo”, “Den glade syklisten”, “Bruremarsj”, “Alle fugler” og “Vuelie”. Sangene som ble sunget ble sunget med mye energi begge dagene og folk i parken stoppet og filmet oss. Det spredte også litt glede i parken og noen små jenter tok seg en sving med oss på de afrikanske sangene der vi har en fast dans. Søndagen gikk helt toppers den også og jentene gikk fornøyde hjem fra parken når de ville. På mandagen etterpå fikk vi fri fra korøvelse, fordi det hadde gått så bra i helgen, av Liv.
Hele helgen var en veldig kjekk siste ting å gjøre for koristene under Liv sitt styre. Barnas Festival var et kjekt opplegg som alle koristene likte og var glad vi ble med på. Nå venter bare avslutningen for Liv og spenningen om ny dirigent bygger seg opp nå når det begynner å nærme seg sommerferie.