VIVA sommeravslutning 2019

Mandag 17. juni hadde VIVA sin årlige sommeravslutning, men denne gangen ble det ikke bare en avlsutning for et godt korår, men også en avslutning for Liv Hughtsmyr Særheim, vår dirigent. Avslutningen startet klokken 17.00 og medlemmer i styret, pluss noen i korrådet, møtte opp kl 16.00 for å forberede denne magiske kvelden.

Denne avslutningen skulle inneholde kaker og kaffe, som en spesiell liten avslutning for Liv i seg selv. Korister, foreldre og søsken var invitert til denne kvelden og de begynte å komme litt før klokken 17.00. Når alle kom satt de seg på benker, stoler og gresset og begynte å pakke ut grillmat som skulle grilles. Man hadde med seg både pølser, koteletter og hamburger, og ekstra snacks som chips og vannmelon så man også. Drikke gikk i alt fra vann til brus og folk koste seg skikkelig denne nokså fine mandagskvelden. Været var litt av og på og det endte opp med overskyet og etterhvert kom regnet litt av og til også, men humøret ble holdt oppe og stemningen var på topp.

Når vi hadde spist i rundt en time var det tid for noen få ting som skulle skje, for nå skulle det deles ut medaljer for antall år korister har hatt i VIVA. Først ble 3-års medaljen delt ut, og her var det flere korister som mottok den. Alle som fikk 3-års medaljen fikk skryt av Liv fordi de hadde vært med å støtte opp koret de siste årene slik at vi hadde fått til det vi har fått til. Deretter ble 5-års medaljen delt ut, og denne var det to stykk som fikk, de to sterkeste sopranene i koret. Etter denne skulle egentlig Mathilde få 7-års medaljen, men hun kunne ikke komme og fikk en applaus hun forhåpentligvis satt pris på.

Etter dette var gjort kom prisutdelingen til Liv for god innsats i VIVA. Denne avdelingen startet Janne med en flott tale til Liv og etterhvert kom Maren, som representant og leder i korrådet, opp og talte til Liv fra koristene selv. Koret hadde stelt i stand flere gaver som Liv fikk, både t-skjorte, diplom, blomster, dirigentnål, og en video der hver korist sa takk for gode år i VIVA. Liv satt stor pris på dette og mottok alt med et smil om munnen.

Etter Liv hadde fått sin del skulle alle som hadde gått til sammen 10 år i kor, og da ikke bare VIVA, få medalje. Denne var det Liv som gikk ut og det gikk ikke lang tid før det og var gjort. Etter dette var det en liten pause i opplegget og de tøffeste gikk for å bade i det iskalde vannet. Resten satt under tak fordi det regnet og koste seg like godt der.

Når det hadde gått en halvtime og folk var fått varmen igjen etter et isbad kunne Liv endelig få si sine ord til koret og VIVA familiene. Liv holdt en flott tale som inneholdt mye om historien til koret og noen siste råd før hun slutter som dirigent. Når den talen var holdt var det tid for kake og alle sprang nesten inn for å få i seg de beste kakene. Etter det fikk vi litt informasjon om neste år og så var klokken egentlig blitt 19.00 og folk var klare til å gå hjem etter to flotte timer sammen.

Nå er koret og foreldrene klare for et nytt år med ny dirigent der dører åpnes og vi alle ønsker Liv lykke til på veien uten VIVA hver dag<33

Maren Skaar Wilford, 15 år