VIVA får stadig flere prestisjefylte og spennende oppdrag i inn- og utland. Koret har et svært høy aktivitetsnivå. Dette gjør at koret stadig utvikler seg. Det er populært å være medlem i VIVA.

I 2013 hadde VIVA 45 års jubileum som ble feiret med stor festaften og konserter i Sandnes og Stavanger. I mai var VIVA på tur til Oslo og Gøteborg. I juli deltok VIVA i Aberdeen International Youth Festival hvor de holdt konserter rundt i Skottland, ble intervjuet av tv og høstet strålende kritikker i pressen. I oktober fremførte VIVA Carmina Burana sammen med Stavanger Symfoniorketer og Stavanger symfonikor. 2013 ble avsluttet med julekonserter i Stavanger og Sandnes i samarbeid med det anerkjente lokale kvinnekoret Concentus.

I 2014 er VIVA oppfordret av TV2 til å delta i den populære TV-konkurransen » Norske talenter» fordi de ønsket et kor i toppklasse i konkurransen. Norske Talenter er en anledning for VIVA til å profilere seg selv, kulturskolen, Sandnes og Sør-Rogaland. Det store målet i 2014 for VIVA, er USA-turne, der høydepunket blir konsert i Carnegie Hall, New York.