Vaulali seminar september 2019

Referat Vaulali 6.-8. september 2019

Fredag 6. september
Etter skolen på fredag møtte alle koristene opp ved Jysk på Vågens parkeringsplass, klokken 16.00 for å ta bussen sammen til Vaulali leirsted. Bussturen gikk fint, men vi fikk ikke plass på første fergen over fra Lauvvik, så ble litt forsinket frem.

Vi ankom Vaulali leirsted klokken 17.55, og tacoen ble allerede servert klokken 18.00. Koristene sprang opp på rommene med tingene sine og sprang ned til spisesalen, klar til å synge “Å du som metter liten fugl”, for så å spise klokken 18.00.

Når alle koristene hadde spist opp maten sin til gikk vi opp til et fellesrom, hvor øvelsene skulle foregå i helgen og hadde en to timers øvelse fra 19.00-21.00. Dette ble en kort og effektiv øvelse, som inneholdt terping på ting vi allerede kunne fra før av. Etter øvelsen var alle veldig slitne og trette, og ville egentlig bare legge seg til å sove. Etter å ha pakket ut og fått noen beskjeder om morgendagen, kunne alle koristene gå til sengs og klokken 22.00 skulle det være ro.

Lørdag 7. september
Lørdag ble vi vekket klokken 07.00 og skulle ut på tur 15 minutter etter vi ble vekket, folk var trøtte, men etter turen var alle opplagte og klar til en ny dag med øving. Frokosten ble servert klokken 08.30, det var både skiver, frokostblanding og eggerøre å spise.

Klokken 09.00 begynte første øvelse for dagen. Vi hadde da en lang oppvarming for både kropp og stemme før vi gikk i gang med å øve på Elvis-sangene som vi skal synge i Gand Kirke den 17. oktober, slik vi også gjorde i fjor, men nye sanger og ny kirke. Etter vi hadde øvd litt sammen på sangene delte vi oss opp for å ha små gruppeøvelser, stemme for stemme, da kunne vi fokusere mer på enkelte plasser stemmene slet på. Hver stemme hadde en gruppeleder og øvelsene gikk veldig fint. Etter gruppeøvelser samlet vi oss igjen og tok gjennom sangene vi nå hadde terpet inn, så var det klar for lunsj.

Til lunsj fikk vi grøt med kanel og sukker, og saft til drikke. Etter lunsj øvde vi to timer felles før vi var ferdig for dagen klokken 16.00.

Fra klokken 16.00-18.00 hadde vi fritid hvor de som skulle ha underholdning kunne forberede seg, noen badet og var i kano på vannet, mens noen lekte på lekeplassen, eller slappet av inne. Når klokken ble halv syv var det klar for grillmat, vi fikk både pølser, hamburgere og potetsalat.

Etter middag vår scenen klar og teppet gikk opp for underholdning og snopet og drikken hadde koristene funnet frem. Først ut var lederne for kvelden som gjorde en super entre, så var det tid for innslag. Det var fylt av både danser, blokkfløyte, sketsjer og leker og helt til slutt hadde vi den tradisjonelle leken limbo.

Når underholdningen var ferdig fikk koristene fritid og i dag var det en senere leggetid som alle klarte holde og det var ro klokken 23.00.

Søndag 8. september
I dag, søndag 8. september startet dagen akkurat likt, men i dag sto vi opp en halvtime senere og spiste frokost klokken 09.00, luksus.

Etter det hadde vi noen timer med øvelse hvor vi sang på sanger vi skal synge på eventyrstien den 27. september i Sandvedparken klokken 17.00-20.00. I tillegg øvde vi på en sang vi skal synge på adventskonsertene og litt repetisjon av Elvis-sangene fra lørdag.

Når øvelsen var ferdig skulle vi alle gå på rommene våre og pakke ned tingene, koste gulvene og hive bosset fra rommene. Vi satt bagene i gangen og gikk ned til spisesalen for å spise middag før vi reiste.

Vi fikk en god lapskaus til middag og alle spiste seg gode og mette, og til slutt fikk vi en overraskelse som var gele til dessert. Når dette også var spist opp kunne vi alle gå på do og sette oss i bussen for så å kjøre hjem. Bussturen gikk bedre hjemover, og vi fikk plass på fergen og ankom ved Jysk på Vågens Parkeringsplass klokken 16.05, kun 5 minutt for sent.

Dette var en utrolig læringsrik og kjekke helg, hvor vi både fikk lære hvordan koret er med hverandre, hvordan vi høres ut, hvordan Tuva dirigerer oss og hvordan vi ligger an til konsertene. Alle koristene ble bedre kjent på turn og vi fikk inn mye av repertoaret vi skal synge i år,
Takk for turen!

Skrevet av
Maren Skaar Wilford, 15 år
Korrådsleder