Referat Adventkonserter 2019

Fredag 29. november hadde VIVA øvelse i Sandnes kirke, koristene møtte opp klokken 16.00 rett etter skolen og var klar for å øve. Når vi kom ble scenen rigget, lysene satt opp og mikrofoner kom på plass. Tuva tok en god oppvarming med koret mens dette foregikk og styret prøvde å være så stille som mulig for ikke å bråke når oppvarmingen pågikk. Etter en runde med både a-ing og o-ing var scenen klar og koristene kunne begynne øvelsen på sangene og regien. Først øvde de på inngang og oppstilling, før de etterpå stilte seg opp på scenen i kor trappene og gikk gjennom sangene med pianisten som skulle være med dem på konsertene på søndag, Michaela Tetens. Hun spilte kjempebra og koret fikk virkelig sunget ut i den flotte kirken.

Første øvelse fredag 29. november

Når klokken ble 17.00 hadde styret ordnet pizza fra pizzabakeren og da var nok alle koristene veldig sultne og klare for mat. Så heldige som vi var og fikk pizza fikk vi også kake som noen av koristene hadde bakt til oss, disse var kjempegode og ble tomme på et blunk. Når de hadde spist opp maten skiftet de til kordrakt og var klar for en til gjennomgang før juniorkoret skulle komme å øve. Gjennomgangen gikk kjapt, og vi var bare 5 minutter over skjema når juniorkoret møtte opp. De fikk gå gjennom sine sanger før vi øvde på det vi skulle gjøre i lag under konserten, og allsangene som publikum også skulle være med på. Når vi var ferdig med det var klokken blitt 19.00 og øvelsen var slutt. Da var det bare hjem å gjøre siste finpuss på sangene for alle sammen så vi ble klare til de to konsertene på søndag.

Mens vi venter….

Søndag 1. desember møtte styre og noen korister opp klokken 14.00 for å rigge til scene, lys og lyd før koristene kom klokken 14.50. Dette gikk kjapt når alle bidro og over 300 stoler ble flyttet og lapper hengt opp så alt var klart til en siste og avgjørende gjennomgang. Koristene kom på tiden og de fikk en god og lang oppvarming med Tuva før de kunne sette i gang med øvelsen. Alt gikk veldig fint og Randi, dirigenten til barnekoret, kom innom for å lære koristene en sang som de skulle være med på med barnekoret. Dette var veldig kjekt og koselig å gjøre. Når klokken ble 16.30 kom barnekoret og fikk tatt gjennom sine sanger, før vi igjen øvde sammen på allsangene og det ekstranummeret vi skulle gjøre i lag. Alle var veldig klar for en times pause når klokken ble 17.00 og konserten var klar til å fremføres.

Barnekoret med dirigent Randi Tveit Egeland
Juniorkoret med dirigent Ella Karin Snobl

Klokken 17.30 begynte folk å strømme på, både voksne og barn. Koristene hadde skiftet til kordrakten i pausen og var klar til å synge for full hals disse to konsertene. Håret var fikset og lysene delt ut. Lyset ble slukket klokken 18.00 i kirken og konserten kunne begynne. Det hele begynte med Det lyser i stille grender, der barnekoret og VIVA sang sammen og gikk opp, før VIVA tok over. Siste sang var Deilig er jorden der hele salen ble med å sang og VIVA la oppå en diskant stemme. Første konsert var ferdig og vi fikk masse applaus, barnekoret gikk hjem og juniorkoret kom for å gjøre klar til neste konsert klokken 20.00. Samme program skjedde da og andre konsert gikk supert den også. Koristene var alle veldig trøtte og slitne etter konsertene, men veldig fornøyd med innsatsen og klare for juleavslutning mandag 2. desember.

Skrevet av Maren Skaar Wilford, leder av Korrådet

VIVA og Juniorkoret synger sammen