Seminarhelg på Sand September 2020

Fredag 4. september reiste VIVA Sandnes kulturskolekor på seminar til Ryfylke Fjordhotel på Sand. Alle koristene møtte opp utenfor Sandnes rådhus for opptelling før vi gikk bort til havnen. Her møtte en egen hurtigbåt oss, som vi hadde leid inn for anledningen som vi skulle ta direkte til hotellet. Båten gikk 16.30 og vi kom oss avgårde lenge før tiden, pga perfekt oppmøte av enhver korist. Alle fikk spritet seg før de kom ombord på båten og vi hadde god plass til å sitte med god avstand. Vi hadde et bursdagsbarn på turen, så søsteren hennes hadde laget muffins som vi hadde med, som korrådslederen delte ut til hver enkelt. De ble en suksess og fikk den to-timers turen til å gå litt fortere. Når vi kom frem litt etter kl 17 var det tid for innsjekking på hotellet. Det gikk radig og alle var kjapt på rommene sine for å sette fra seg bagasje og slappe litt av etter en lang tur, før vi skulle ned å spise middag. Til middag fikk vi pizza buffet med mange gode varianter og vi satt på et langbord alle sammen. Etter pizzaen hadde vi en felles samling i et stort godt rom med stoler til oss og øvde litt på sangene som skulle fylle resten av helgen også. Når øvelsen var ferdig fikk vi litt informasjon om morgendagen, før vi fikk fri før leggetid kl 22.00. Alle var stille og på rommene sine før leggetid og fikk en god natt med søvn.

Lørdag 5. september var vi oppe kl 07.00, klare for en morgentur rundt i nabolaget. Turen denne gang ble litt annerledes, vi gikk mest i sentrum, men det var utrolig kjekt å få se hvordan livet på Sand er. Etter en liten sightseeing tur vendte vi tilbake til hotellet og fikk varmet oss etter godt regnvær på turen. Alle stelte seg før frokosten og gikk sammen ned for å spise. Frokosten var utrolig god med masse utvalg av både pålegg, brød og frukt. Etter frokosten gikk vi på rommene, pusset tennene og var klare for en hel øvingsdag. Vi startet opp kl 10 med øving og hadde både fellesøvelser og gruppeøvelser delt inn i dagen med både 5 og 10 minutters pauser. Vi fikk lunsj etter hvert, bestående av kylling, ris, saus og salat, utrolig godt og perfekt påfyll etter hard øving. Etter lunsj var det mer øving slik vi hadde hatt før lunsj og når vi hadde øvd en stund til fikk vi litt frukt og popcorn. Vi nøt dette lille mellommåltidet før mer øvelse igjen. Vi fikk øvd på flere nye sanger og repetert noen gamle som vi hadde ifjor og de nye i koret fikk utrolig bra kontroll på notelesing og hvordan hele det musikalske funker i VIVA. Vi øvde på både jule og høst repertoar og fikk virkelig utnyttet tiden til det positive denne lørdagen. Når vi var ferdig med øving for dagen fikk vi 1 og ein halv time med fri der vi kunne gå på butikken, gå tur, slappe av og planlegge underholdning til kvelden. Etter frien var det tid for middag og da ble vi servert pig wings med barbeque saus, sammen med pommes frites og salat. Alle spiste seg mette og gode igjen og når alle var ferdig hentet de snopet og brusen de enten hadde kjøpt på butikken, eller tatt med hjemmefra klar for å ha en underholdnings fylt kveld. Det var både piano og sanginnslag, sketsjer og leker og en liten quiz. Dette ble arrangert av korrådet, men flere av våre korister utenom tok også initiativ til en kjekk kveld sammen. Her ble alle mye bedre kjent sosialt og de som var litt sjenerte fikk vist seg litt frem. Etter en lang kveld med underholdning, godteri og mye latter var alle utrolig slitne etter i tillegg å ha hatt en lang øvelsesdag. Legge-tiden ble litt forskjøvet, men de fleste var på rommene tidlig idag også og fikk lagt seg fort i seng for å få nok energi til neste dag.

Søndag 6. september var vår siste dag på hotellet, vi var oppe kl 08.00 denne dagen for å gå en morgentur igjen. Det trengtes nok mest i dag, med tanke på at vi hadde jobbet hardt dagen etter og hatt en sen kveld i seng. Alle var klare med fullt regntøy på i dag også og vi gikk fikk utforsket Sand enda mer ved å gå til en bru og på turen fikk vi også sitt dobbel regnbue og tatt bilde under den. Hele gjengen var positive på turen, til tross for regnværet og vendt hjem til hotellet klare for frokost. Etter frokosten hadde vi en liten 2 timers øvelse før vi skulle rydde lokalet vi hadde vært i. Vi ryddet sammen mapper, boss og drikkeflasker og synes selv vi ryddet veldig bra opp. Teen og kaffen vi kunne forsyne oss med gikk også litt med den siste dagen, pga slitne stemmer og resten av frukten og popcornet fra lørdag ble spist opp. Etterpå gikk alle opp på rommene sine og fikk pakket sammen det de ikke rakk kvelden før og flyttet bagasjen ned på et fellesrom. Når all bagasje var kommet ned og vi alle var samlet igjen hadde vi en liten konsert i lobbyen på hotellet for de som jobbet der, det var ikke mange som fikk sitt det, men reiselederne og de ansatte holdt som et lite publikum. Vi sang to sanger, Bruremarsj fra Vågå og Bæ bæ lille lam fuge av Bach. Det var utrolig koselig å få synge oss ut fra hotellet og etterpå ble quiz vinneren fra kvelden før avslørt og applaus delt ut. Etter det fikk vi i oss litt lunsj, der lasagne og salat sto på menyen og den var utrolig god og alle ble gode og mette før vi vendte nesen hjemover igjen. Båten kom å hentet oss på kaien i 14-tiden og vi fikk en like rolig tur hjem som bort. Vi var ved Sandnes brygge i 16-tiden igjen og alle koristene var veldig klare for å komme hjem til eget hus og seng, selv om turen var en stor suksess for alle sammen, både musikalsk og sosialt. Koret ble mer samlet som en gjeng, vi lærte å synge sammen og en hver korist ble kjent med hverandre. Hotell var for koret en ny opplevelse på første øvingshelg i året, men det ble en positiv overraskelse og vi hadde en helt strålende helg, til tross for at hele himmelen ramlet ned den helgen over oss.

Maren Skaar Wilford, 17 år, korrådsleder