6 048

New York!

Vi har nå kommet hjem fra en fantastisk tur fra USA.  Vi har opplevd utrolig mange ting på kort tid. Vi har vært i New York, Princeton, Bethlehem og Washington DC.

I New York tilbrakte vi seks dager, og der fikk vi oppleve ufattelig mye. Vi var på sightseeingtur med båt rundt hele Manhattan, spontankonsert på Time Square, piknik lunsj i Central park, ”Top of the Rocks”, ”Phantom of the Opera”, gikk over Brooklyn Bridge, og ikke minst vi sang i Carnegie hall.

DSC_0033

DSC_0125
DSC_0184

DSC_0303

Det å synge i Carnegie Hall var en helt fantastisk opplevelse. Det at vi fikk  denne invitasjonen var grunnen til at Viva reiste til New York.  Cristian Grases var med, og han gjorde den opplevelsen til et minne for livet. Cristian Grases er en verdensberømt dirigent fra Venezuela. Det var han som dirigerte oss i Carnegie Hall. Det å se han dirigere oss, fikk oss alle til å smile, og du kunne se på hele han at han elsket det han hold på med. Han hadde en helt unik utstråling, og levde seg virkelig inn i sangene. Det var også Cristian Grases som er komponisten bak sangene vi sang sammen med kor fra alle fire verdenshjørnene. Vi var det eneste koret fra Europa som var med, og dette er vi veldig stolte av.

DSC_0172

Etter seks dager i New York var det deilig, å komme litt vekk fra storbyen. Vi kjørte buss videre til Princeton, der vi hadde en konsert i Princeton University Chapel. Etter å ha vært i Princeton noen timer kjørte vi videre til Bethlehem i Philadelphia.

DSC_0328

DSC_0331

I Bethlehem ble vi kjent med et kor som hetter Bel Canto Children’s Chorus. Bel Canto Children’s Chorus hadde virkelig stått på for at vi skulle ha det godt da vi kom. De hadde laget masse god mat til oss, arrangerte ”bli kjent leker” og vi lærte sanger av hverandre. På ettermiddagen hadde vi en konsert sammen, der vi sang egne sanger og sanger vi hadde lært av hverandre.

DSC_0350

DSC_0403

Etter to dager i Bethlehem kjørte vi buss via Philadelphia til Washington D.C. hvor vi skulle være i tre dager. På disse dagene fikk vi oppleve Rocky steps, Liberty Bell, Six Flags, 2014 Serenade! ashington, D.C. Choral Festival, Det hvite hus, guidet tur i Capitol Building, og som en avslutting på turen var vi på Cruisetur på
Potomac River med middag og dans.

DSC_0419

DSC_0453

DSC_0517

DSC_0790

DSC_0887

DSC_0927

DSC_0990

Så kom dagen vi skal dra hjem til Norge, men først var vi med i en korkonkurranse i Alexandria. I konkurranse var det tre ungdomskor fra USA, Norge (oss) og Tsjekkia. De som vant var det tsjekkiske koret, de imponerte med vanskelige sanger som de mestret godt. De var kjempe flinke. Du kan høre dem her. Alt i alt har turen hvert helt fantastisk, og et kjekt minne for livet. Vi koste oss mye, og satte pris på hvert eneste øyeblikk vi fikk. Takk til alle som gjorde det mulig for at Viva skulle på denne flotte opplevelsen, og ikke minst takk til alle reiselederne som var med.

DSC_0964

Skrevet av Martha Myklebust