Tuva Ystad Gederø – Viva’s dirigent fra høsten 2019!

Tuva (31 år) er utdannet sanger og sangpedagog med videreutdanning i kordireksjon, administrasjon og ledelse.

Tuva er født og oppvokst i Trondheim hvor hun sang i Nidarosdomens Jentekor i 9 år.
Etter musikklinja ved Heimdal videregående skole valgte hun å reise til Hamar for å gå på Toneheim folkehøgskole. Så fulgte bachelorstudier i klassisk sang med integrert praktisk pedagogisk utdanning ved Universitetet i Stavanger fra 2008 til 2012. Etter endt bachelorgrad valgte Tuva å ta videreutdanning i direksjon ved NTNU, administrasjon og ledelse ved Norges musikkhøgskole og studiet Grunnutdanning i ledelse ved BI.

Tuva blir mye brukt som instruktør for ulike kor i Rogaland og har blant jobbet med sangteknikk i Stavanger Symfonikor. Hun har vært fast korleder for Korskolen i Stavanger domkirke siden 2016. Hun har dirigert blandakoret Kor på Randen fra 2013 til nå. Hun var skolekordirigent i både Stavanger og Sandnes kulturskole fram til 2017.
Fra høsten 2019 skal Tuva også være vikar i Stavanger domkirkes pikekor.

I tillegg til å være aktiv korleder jobber Tuva som regionkonsulent i Ung kirkesang, en medlemsorganisasjon for barne- og ungdomskor som jobber for å legge til rette for aktivitet og kompetanseheving innen barnekorarbeidet.

Tuva er allsidig musikalsk, pedagogisk, tydelig og rettferdig.
Hun er gift med en rogalending og har to små jenter.

 

 

Tidligere dirigenter

Liv Hugstmyr Særheim – VIVA´s dirigent i 45 år

Liv har virket som korleder for barne- og ungdomskor siden 1968. Først under studietiden i Oslo, deretter i Alta. Fra 1972 har hun vært tilknyttet musikklivet i Sandnes, både som korleder og sang-pedagog ved Sandnes kulturskole og musikk-linjen ved den videregående skole i musikk. Siden 1974 har hun vært dirigent for VIVA, Sandnes kulturskolekor, som i de seinere år har fått en status av internasjonalt format.

Dirigent, Liv Hugstmyr Særheim, har gjort VIVA til et foregangskor for andre kor innen kordrama og har hatt uttallige sceniske oppsettinger gjennom mer enn 40 år. Under hennes ledelse har VIVA vunnet flere 1. priser i nasjonale og internasjonale korkonkurranser og turnert i Skandinavia, Europa, USA, Asia og Afrika.

Liv har en filosofi om at alle kan synge, og derfor har koret åpent opptak. Hun trekker frem talentene og styrker bredden på en unik måte. Hun gir ungdommene ansvar og lederoppgaver som gjør at de utvikler seg også på andre områder enn bare sangmessig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For sin innsats innen kormiljøet har Liv mottatt flere lokale og nasjonale priser. I 2013 var hun eksempelvis, portrettert i fagforeningstidsskriftet ”Ta del” og magasinet ”Næring i Sandnes”. Mastergradsstudenter v/ UiS har laget en dokumentarfilm av Liv.

For sin innsats i musikklivet i Sandnes har Liv mottatt Rogaland fylkes kulturstipend, Paul Harris Rotary-pris, Melvin Jones Lion’s Club-pris, Sandnes kommunes kulturstipend, kulturpris og innsatspokal og Sandnes Sparebanks Honnørpris. Da Norges barne- og ungdomskorforbund (NOBU) i 2005 opprettet en ny pris: ”Årets barnekordirigent,” var Liv den første til å få prisen. En av begrunnelsene var at Livs arbeid ikke bare handler om musikalske resultater, men også å bygge opp et fellesskap av trygghet, respekt for hverandre og godt humør. I desember 2012 fikk Liv overrakt ”Alle kan synge-prisen” i Oslo konserthus.

Liv har holdt foredrag for Lions Club, Rotary, NAV og kurs for dirigenter, musikklærere, studenter i Norge, Sverige og Kuala Lumpur, Malaysia (ISME-kongress).

I 2014 fikk Liv kongens fortjenestmedalje. Lenke til: Artikkel fra Sandnesposten 28.09.2014.